Sikkerhedsfirma: Der kommer malware via krypterede e-mails

I 2014 kan du ikke længere vide dig sikker, når du bliver krypterede e-mails. Utøj som spam, phishing og malware vil nemlig også blive sendt i krypteret form. Det forudser sikkerhedsfirmaet Comendo i en pressemeddelelse om nye trusler i året, der kommer.

»I 2014 vil vi begynde at se virus og malware i krypterede e-mails. Spam og phishing vil også blive krypteret. I takt med at krypterede og signerede e-mails vinder større udbredelse, vil de kriminelle drage fordel af den ekstra tillid, som krypterede e-mails bliver vist i virksomheder«, udtaler Mikkel Winther, der er product manager i Comendo, som sælger sikkerhedsløsninger til blandt andet e-mail-filtrering.

Mikkel Winther understreger, at en krypteret mail er udtrykt for, at afsenderen er den, som personen udgiver sig for. Men det er ingen garanti for, at han eller hun har rent mel i posen.

I kølvandet på de mange afsløringer om NSA’s overvågning kan man også forestille sig, at flere vil begynde at bruge krypterede e-mails som standard, for at beskytte indholdet bedre mod nysgerrige øjne.

Comendos nytårsprognose fortæller også, at det nye år vil byde på en stigning i mængden af malware til smartphones. En udvikling Comendo også har registreret i 2013.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>