Blog: It-chefer skal ikke frygte døden …

Hvorfor bruge tid, plads og penge på 100 servere, når det hele kan svæve let og elegant i skyen?

Det spørgsmål kan finde på at vække mig tidligt om morgenen – også i weekenden. Det undrer mig nemlig gevaldigt, at it-chefer ikke for længst har indset og handlet efter, at det er så uendeligt meget mere effektivt at udnytte skyen og de mange ad libitum muligheder for adgang til blandt andet kapacitet, software og infrastruktur. For ikke at tale om de klare fordele inden for serviceaftaler. Her kan jeg, indrømmet, ligge søvnløs en helt nat ved tanken om, at man som it-chef stadig finder sig i, at serverpark, systemer og netværk kan gå ned med et brag med lange udsigter til at få det fikset.

Når jeg undrer mig, tænker jeg også på, om det mon er frygt, som er blandt årsagerne til, at it-cheferne vælger den traditionelle løsning med plads- og ressourcekrævende serverløsninger og systemer, når nu – for at gentage mig selv – det hele kan svæve i skyen med alle de mange fordele, det giver. Den tanke opstår, fordi vi i stigende grad ser, at man nu kan købe komplekse it-løsninger direkte fra butikshylden i skyen og derfor ikke længere behøver at have egne servere og systemer. Med det in mente kunne man tænke, at nogle it-chefer fik den frygtelige tanke, at deres hidtidige funktion efterhånden var udspillet.

Er it-chefen nervøs for at miste sin position i virksomheden? Agerer it-chefen konservativt, fordi den fagre nye verden kan betyde hans eller hendes jobmæssige død? Hvis det er tilfældet, så er mit budskab her til landets it-chefer, at de ikke skal frygte døden, men snarere se skyen som et kraftfuld og skalerbart it-miljø, som de som ekspert kan trække på i udviklingen og ledelsen af virksomheden. Hvordan det regnestykke hænger sammen, kommer her min forklaring på:

At it-chefen ligefrem går hen og ”dør” som en konsekvens af, at it-afdelingen flytter op i skyen, er det nok de færreste, som forestiller sig. Tværtimod sker der det, at når visse typer it bliver massevarer, så åbnes muligheden for, at it-chefen kan blive den partner i virksomhedsudviklingen, som alle virksomheder i princippet desperat har brug for. For det er jo et faktum, at it også bliver en stadig mere central brik i alle former for virksomheder, fra produktudvikling til salg og endda indlejret i selve produktet eller tjenesten.

I min verden er det på tide, at it-chefen skifter ham og går fra at være indkøber og vedligeholder af egne it-netværk til at have en mere strategisk rolle. It-chefens budget vil fremover blive en del af virksomhedens forretningsstrategi og ikke blot et vedligeholdelsesomkostningsbudget.

Men meget er op til it-cheferne selv. Vil de fortsat agere i det gamle paradigme, tænke traditionelt og agere konservativt. Eller vil de benytte sig af de nye muligheder og spille sig på banen som en central karakter i udviklingen af virksomheden?

Jeg ved godt, hvad jeg ville vælge.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>