IT-branchen siger nej til gratis internet

Den danske it –og tele branche vender tommelfingeren nedad til gratis wi-fi i Albertslund Kommune. Det fremgår af et høringssvar til statsforvaltningen fra IT-branchen, Dansk Industri og Teleindustrien.

Albertslund Kommune råder over et veludbygget fibernet, der i dag bruges til intern kommunikation i de kommunale institutioner. Men da der er en betydelig overskydende kapacitet på netværket går planerne kort fortalt ud på at give borgerne gratis adgang til dette via wifi.
Men de tre brancheforeninger mener altså, at det vil være konkurrenceforvridende.

»Teleselskaberne er derfor af den klare opfattelse, at det påtænkte projekt med gratis wifi adgang vil indebære, at kommunen bliver udbyder af internetadgang i kommunen i konkurrence med teleselskaberne. Det vil samtidig være konkurrenceforvridende overfor teleselskaberne, idet kommunen fuldt ud finansierer udbuddet og stiller det gratis til rådighed. Det påtænkte projekt vil på den baggrund være i strid med kommunalfuldmagtsreglerne og kan derfor ikke anses for at være lovlig,« hedder det i høringssvaret fra it –og telebrancen.

Gratis wifi er ulovligt

Gratis wifi fra kommunen blev erklæret ulovligt i 2009, men hos Albertslund kommune mener man, at samfundet og internetbehovet har udviklet sig meget siden da. Kommunen er ved at udarbejde en række kommentarer til høringssvaret, som man håber vil påvirke statsforvaltningen til at give grønt lys.

»Der er sket så meget med digitalisering siden 2009, så verden har jo ændret sig. Vi vil, som vi har gjort før, forklare, at vi ikke er ude på at dække det samme behov som teleselskaberne. Det er ikke en forbindelse til at streame film, men til at tjekke vejret og bustider,« Siger Line Markert, der er advokat for Albertslund Kommune til Version2.

Statsforvaltningen går ikke videre med ansøgningen før Albertslund Kommune har kommenteret høringssvaret fra telebranchen. Ifølge Line Markert vil det ske i Januar 2014.

Læs Høringssvaret fra telebranchen her

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>