Bitcoin beskattes i Norge

Kryptovalutaen Bitcoin kvalificerer sig ikke som rigtige penge, lyder det fra de norske myndigheder ifølge Bloomberg.

»Bitcoin falder ikke ind under den almindelige definition af penge eller valuta. Vi har lavet nogle vurderinger af, hvad der er den rigtige og sunde måde at håndtere dette på i skattesystemet,« siger direktør i det norske skattevæsen Hans Christian Hole til Bloomberg.

Læs også: Skat tager stilling til Bitcoin inden nytår

De norske skattemyndigheder vil i stedet behandle Bitcoins som et aktiv og i den forbindelse opkræve en kapitalindkomstskat.

Ifølge det norske medie digi.no mener skatteadvokat Atle Melø i Deloitte Advokatfirma, at skattemyndighedernes vurdering er problematisk.

»Det er paradoksalt, at man i relation til skat sammenligner Bitcoins med ordinære betalingsmidler, mens man i relation til merværdiafgift bedømmer det som en elektronisk tjeneste og ikke som et betalingsmiddel«, siger han.

De norske skattemyndigheder oplyser dog at skattedirektoratet ikke er den myndighed der godkender Bitcoin eller ej. Det tilfalder Finanstilsynet at gøre det.

Også i Danmark er Skat ved ved at tage stilling til, hvordan Bitcoin skat betragtes i skattemæssig sammenhæng. Som Version2 tidligere har skrevet, så forventer myndigheden at komme med en udmelding inden nytår.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>