Blog: Kast lys på virksomhedens skygge






Undersøgelser viser, at 28 procent af virksomheders data kun ligger på bærbare computere eller mobile enheder. Når mange i stigende omfang bruger egne enheder på arbejdet, sætter de samtidig virksomhedens datasikkerhed over styr. Mobile uvaner lækker data i virksomhederne, fordi virksomhederne ikke har styr på de kopier af fortrolige data, som havner på mobiltelefoner eller i skyen, når medarbejderne går deres egne veje.

Samtidig er Bring Your Own Device-fænomenet på vej mod Bring Your Own Application og Bring Your Own Data. Det giver grobund for den såkaldte skygge-it. Betegnelsen dækker over, at medarbejderne selv opfinder nye vaner og bruger tredjeparts-teknologier, som er helt ude af it-afdelingen og it-chefens kontrol og som dermed udgør en akut sikkerhedsrisiko. Det er for eksempel nemt for medarbejderne at dele dokumenter via ukontrollerede, personlige fildelingstjenester på nettet.

For nylig købte jeg en ny iPhone 5 og downloadede Mobileiron’s Mobile@work-app. Jeg registrerede mig på Mobility.hds.com, installerede Mobileiron og havde straks adgang til min virksomheds netværk. Jeg havde adgang til mit skrivebord på min iPhone og kunne kommunikere sikkert med hvem som helst i verden – men der var stadig en ulempe. Hvis jeg ønskede at dele filer med nogen, var jeg nødt til at sende det som en vedhæftet fil til min e-mail og dermed øge belastningen på netværket, e-mail-serveren, dens backup, min indbakke og så videre. Alternativet var at bruge en cloud-service som for eksempel Dropbox, uden for min it-firewall, og derfor ville give vores it-chef grå hår i hovedet.

I stedet downloadede jeg HCP Anywhere fra App Store, som, indrømmet, er fra Hitachi Data Systems, som jeg repræsenterer, så dette er ikke et helt upartisk blogindlæg. Her registrerede jeg mig med hcpanywhere.hds.com-server og var straks klar til at synkronisere og dele filer, der brugte vores corporate private cloud.

Med HCP Anywhere er jeg i stand til at sikre mine arbejdsfiler og dele dem med adgangskontrollerede links. It-afdelingen har kontrol over data og administrationen bliver lettere med indbygget mobile device-management, revision og fuld integration til Microsoft Active Directory. Alle filer er gemt med backup og komprimeret i HDS’ private cloud. i en on-premise object store, HCP.

Løsningen erstatter også vedhæftede filer med links til denne on-premise object store, og det reducerer lagring af e-mails og belastningen på netværket. Og så er den nem at installere og administrere. Den kræver ingen træning og fungerer smidigt med andre it-processer.  

Med mange flere private enheder som tablets og smartphones på arbejdspladsen vil it-afdelingen bifalde en sikker fildelingsløsning. Medarbejderne kan hurtigt skifte fra stationære computere til smartphones og over til tablets for at blive mere produktive og bedre til at samarbejde med deres kollegaer, uanset hvor de befinder sig. Og it-afdelingen – de elsker det. Data gemmes sikkert og administreres ét sted og de 20 MB vedhæftede filer er nu en saga blot.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>