Blog: Så starter de nye medarbejdere…

I morgen, mandag, er der første arbejdsdag for vore tre nye medarbejdere, og uret tikker og der skal skrabes penge sammen til dem, så de kan få løn, osv.

Ole og jeg var enige om fra starten, at vi gerne ville lave noget rigtigt sjovt og det skulle være sammen. Det er nok ikke den slags businessplaner man får topkarakterer for på CBS, men i bund og grund tror jeg det er en stor drivkraft bag mange nye bikse :-).

Nu, hvor vi snakker løs og udvikler idéer sammen med gutterne og gudinden begynder der at dukke flere og flere konturer frem af disen. Om en måned eller to ser det nok anderledes ud, men det er også OK… Så her er vores store idé, som blev formuleret i sidste uge over en del whiteboards og telefonsamtaler og lidt pizza:

  1. Vi vil prøve at revolutionere nogle områder indenfor IT, så det bliver nærmest chokerende billigt/hurtigt/godt i forhold til det kunderne normalt bruger idag. De områder inkluderer overvågning (af servere, etc.), applikationsudvikling og infrastruktur indtil videre – men andre ting kunne komme på tale, herunder konsulenthjælp.

  2. Vores fremtid skal ses i tre faser: Første fase: Konsulentsalg til kunder. Anden fase: Udvikling af produkter. Tredje fase: Nirvana og total integration af alt muligt (lidt ironi anvendt).

  3. Vi dropper ikke Fase 1, bare fordi vi går videre til Fase 2 og 3 – næh, vi udvikler os bare, og kører efter Caroline Kogebog nr. 2′s princip: Tradition og Fornyelse.

Vi kunne ikke have tænkt os til dette (der er en del detaljer jeg har forskånet jer for) initielt, da vi fik idéen om et firma.

De store idéer er opstået efterhånden som vi har snakket med gode folk omkring os, og det er tydeligt for mig, at Netværket Er Firmaet i langt højere grad end man normalt gør sig klart.

Man kunne sige, at vi er gået fra ingen vision til et lettere tåget vision, men det er ihvertfald en vision vi alle synes er meget spændende og udfordrende – og god for kunder rundt omkring. Som en af nørderne sagde til Ole: Hvis det her (med applikationsudvikling på den smarte måde) lykkes, så kan 75% besparelse i tid og penge slet ikke gøre det. Sådan nogle samtaler får altid skabt godt humør i en ny biks :-).

Jeg lovede tidligere at snakke lidt om vores struktur. Det er jo sådan, at man fra 1/1-2014 kan lave en ny type firma kaldet et IvS (Iværksætterselskab), som har følgende karakteristika:

  1. Det er reelt et ApS.
  2. Det kan etableres for 1 krone.
  3. Når/hvis selskabet har overskud skal mindst 25% af dette opspares i selskabet, indtil man har nået 50.000 kroner, hvorefter selskabet kan skifte om til at være et ApS.
  4. Indtil man når de 50.000 kroner må man ikke udbetale udbytte til aktionærerne.

Dét er altså en god nyskabelse. Hvem der end er kommet på idéen og fået den udmøntet i noget praktisk skal have nogle store klap på skulderen.

Det kan lade sig gøre at etablere et firma idag (A/S, ApS, IvS lige om lidt) for 2-3000 kroner hos en advokat, hvis de ellers er lidt skarpe. Og man kan garanteret få mængderabat. Så er formalia i orden, og alt det der.

Det betyder, at det pludseligt bliver muligt at lave et system af IvS’er, så gutterne og gudinderne kan have underselskaber, holding-selskaber og ejerskaber og krydsejerskaber som man har lyst.

Det er Ole, der er kommet på denne idé, og det bliver meget spændende at prøve i praksis.

Man kan lave et underselskab til “Moderskibet Fair & Square”, der f.eks. har at gøre med kodning af et produkt, og så lade folk kode for andele, eller hvad man nu har lyst til, og så kan de få glæde af det senere i samlet flok.

Man kan lade en af de nye gutter lave et underselskab med speciale i Big Data-projekter og måske ansætte folk der, eller ej. Osv. Osv.

Med andre ord kan man skabe et virksomhedsmiljø for relativt små penge, der kan føre mange steder hen.

Men altså først fra 1/1-2014. Det betyder også, at vi nu skal til at fiddle lidt rundt med det selskab vi allerede har lavet. Men det løser sig jo nok.

Lad mig vide, hvis I har spørgsmål til disse fantastiske, nye IvS’er…

Mvh Mogens

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>