Blog: Udenrigsministeriet og beskyttelsen af privatlivet

Jeg har tidligere blogget om et resolutionsforslag i FN vedrørende beskyttelse af privatlivet i den digitale alder. I den anledning skrev jeg til en række politikkere. Det fik blandt andet Pernille Skipper, Retsordføre for enhedslisten, til at stille et spørgsmål til udenrigsministeren:

Vil den danske regering støtte det brasiliansk-tyske resolutionsforslag i FN om retten til privatliv i den digitale tidsalder, og hvilke overvejelser gør regeringen sig i den sammenhæng? Der henvises til omtale af sagen i artiklen ”Brazil and Germany draft anti-spy resolution at UN” på BBC’s hjemmeside 2. november 2013.

Nu har Udenrigsministeriet svaret:

Det brasiliansk-tyske resolution (vedlagt) blev præsenteret og vedtaget ved konsensus i 3.udvalg under FNs Generalforsamling. Danmark co-sponsorerede resolutionen sammen med 54 andre lande, herunder 21 EU-medlemsstater.

Resolutionen opfordrer bl.a. FNs Højkommissær for Menneskerettigheder til at udarbejde en rapport om beskyttelse af retten til privatliv i forbindelse med indenlandsk og extraterritorial overvågning ved næste års oktobersamling i Menneskerettighedsrådet og den næsteGeneralforsamling i FN.

Set fra en dansk synsvinkel er det godt, at der tages skridt i retning af en afklaring af reglerne for beskyttelse af privatlivet, herunder ved indsamling af store mængder persondata, på tværs af landegrænser.

Hvad kan vi så lægge i det svar? At Danmark står bag resolutionen er absolut glædeligt, men hvis det er et udtryk for Regeringens holdning at der primært fremhæves udarbejdelsen af en rapport er sagen noget mere bekymrende. For mig at se er det langt mere interessant hvad Danmarks holdning er til den opfordring til medlemsstaterne som bliver beskrevet umidelbart før den foreslåede rapport.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>