Danmark har ingen strategi for cybersikkerhed

Danmark sakker bagud på cybersikkerheden i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med. Vi mangler nemlig en samlet it-sikkerhedsstrategi. Det skriver Politiken

Både Sverige, Tyskland og Norge har i dag nationale strategier for cybersikkerhed. Det er en foranstaltning, som EU anbefaler og vægter højt, men som Danmark altså stadigvæk ikke lever op til.

EU-Kommissionen planlægger at vedtage et direktiv i 2014, der skal pålægge alle medlemslande at indføre nationale strategier for cybersikkerhed. Og EU’s kommisær for digitale anliggender, Nellie Kroos, håber, at Danmark snart melder sig under fanerne.

»Kommissionen opfordrer medlemslandene til at adoptere en national strategi for at sikre kontinuiteten i deres indsats for cybersikkerheden, og vi håber, at Danmark vil lave en strategi snart,« siger Nellie Kroos til Politiken.

Rådet for Digital Sikkerhed kritiserer i skarpe vendinger den danske regerings håndtering af cybersikkerhed, ligesom en sikkerhedskonsulent kalder politikernes indsats for »slet ikke god nok«.

Men måske er der håb forude for den danske cybersikkerhed. I en e-mail til Politiken skriver finansminister Bjarne Corydon således, at man arbejder på en strategi, der forventes at ligge klar i 2014.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>