Dansk top-CIO: Derfor er åbne API’er så vigtige







Mikael Munck Saxo Bank 3.jpg





Mikael Munck er CIO i Saxo Bank og tidligere vinder af Årets CIO i Danmark.

Han er øverst ansvarlig for en it-organisation med 575 ansatte.

Læs også:

Derfor taler alle pludselig om API’er

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu











Moderne software skal kunne kommunikere med andre systemer og databaser. Derfor er der i it-branchen kommet et øget fokus på API’er – Application Programming Interfaces.

Der ligger uanede muligheder i at anvende API’er og stille dem til rådighed for andre.

“Dem, der forstår det her – og forstår hvad man kan bruge det til – får nogle store fordele i forhold til dem, der sidder på hænderne,” siger CIO i Saxo Bank Mikael Munck, der er tidligere vinder af titlen Årets CIO i Danmark.

“Det kommer til at transformere vores it,” mener han.

To typer API’er
I 2011 vurderede analysefirmaet Gartner, at man kan spare op til 20 procent på omkostningerne ved store it-projekter, hvis man anvender åbne API’er, fordi system-integrationer typisk er en tung post.

Hos Saxo Bank har API’er været en del af it- og forretningsstrategien i adskillige år, fortæller Mikael Munck til Computerworld.

“Det, jeg definerer som det åbne API, er, at du gør din hele eller store dele af din software-infrastruktur tilgængelig for andre, så de kan begynde at integrere dybt med den, tage fra den og udvikle oven på den”

Han skelner imellem to typer API’er. Den mest simple type kan betegnes som ‘point-to-point API’er.’

“Det er det, de fleste taler om – eksempelvis hos Twitter. I vores tilfælde er det eksempelvis vores priser på valuta eller optioner, som vi via et API kan levere til andre banker og platforms-udbydere. Det er noget, vi har gjort i mere end 10 år.”

“Det går både fra os ud til vores kunderne, som vi giver vores API’er, ligesom vi selv modtager priser fra nogle af de store banker og børser via API’er eller noget, der ligner,” forklarer CIO’en, der står i spidsen for Saxo Banks it-organisation med omkring 575 medarbejdere. 

For Mikael Munck er de helt store fremtidsperspektiver dog først og fremmest at finde i den anden type API’er – de åbne API’er – som er en del af Saxo Banks fremadrettede strategi.

“Det, jeg definerer som det åbne API, er, at du gør dinhele eller store dele af din software-infrastruktur tilgængelig for andre, så de kan begynde at integrere dybt med den, tage fra den og udvikle oven på den,” siger Mikael Munck.

“I vores tilfælde kunne det betyde, at vi gjorde det muligt for andre at gå ind og skrive en helt ny trading-platform baseret på de åbne API’er, vi stiller til rådighed for en udvikler.” 

“Han kan få alt, han har behov for af data, priser og adgang til vores account summary og andre opgørelser for at kunne lave en helt ny trading-platform eller mindre front-end helt generelt til kunder, eller måske endnu mere specifikt til et bestemt kunde segment.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>