Det skal være slut med at vende USB-stikket forkert

Næste generations USB-standard er ved at tage form.

Interesseorganisationen USB 3.0 Promoter Group meddeler, at det bliver i form af en ny USB Type-C, der bygger videre på teknologierne fra USB 3.1 og USB 2.0.

Den nye standard skal dog muliggøre endnu slankere produkt-designs, idet den bliver på størrelse med mikro USB, som blandt andet anvendes i mange mobiltelefoner.

Den største nyhed er dog, at det skal være slut med, at man ikke kan få stikket til at passe ind i indgangen, fordi man vender det forkert.

“Brugerne vil ikke længere skulle bekymre sig om plug-orienteringen/kabel-retningen, hvilket gør det lettere at slutte til,” skriver USB 3.0 Promoter Group i en pressemeddelelse.

Derfor vil USB Type-C-stik heller ikke passe sammen med de stik, der anvendes i dag, og derfor vil der også blive produceret adaptere.

Til gengæld vil fordelen på sigt være, at USB Type-C vil kunne anvendes på alle typer hardware – fra pc’er til mobiltelefoner og kameraer.

“Det her gør det muligt i fremtiden at øge ydeevnen med USB og fortsat gøre det let at anvende på adskillige produktkategoier.”

Det ventes, at den endelige USB Type-C specifikation kan være klar omkring sommeren 2014, hvorefter de første produkter, der benytter standarden, kan begynde at nå forbrugerne.

Læs også:

USB 3.1′s hastighed blæser sokkerne af dig

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>