Domstol i Sri Lanka giver tilbageholdt Pihl-medarbejdere ret til at rejse hjem

Danske Ole Hein Sloth og to af hans kolleger fra det konkursramte Pihl & Søn kan nu forlade Sri Lanka efter lige godt en måneds tilbageholdelse. Det afgjorde en domstol i går, skriver Licitationen.dk.

I alt fire medarbejdere fra det danske entreprenørselskab har været nægtet udrejse, men det er altså kun de tre, som retten har godkendt. Som den eneste har en projektchef endnu ikke fået lov at rejse ud, fortæller Christian Jul Madsen, partner i Kromann Reumert, som er en af kuratorerne for konkursboet.

»Tilliden til de srilankanske retssystem er ikke overvældende, så jeg vil gerne se det ske, før jeg tror på det, men vi forventer, at de tre medarbejdere kan forlade Sri Lanka i løbet af et par dage,« siger han til Licitationen.dk

Opret en jobagent og lad den gå på jobjagt for dig.

De fire tidligere Pihl-medarbejdere blev tilbageholdt, fordi den srilankanske stat mente, at de hæftede for et skattekrav, men det er altså nu lykkedes konkursboet at overbevise domstolen om det modsatte.

Tvisten om kravet om betaling af moms og skat kører fortsat mellem konkursboet og Sri Lanka.

Ole Hein Sloth udsendte i midten af november en appel om hjælp på Facebook, hvor han skrev, at ’vi er i øjeblikket taget som gidsler’. På det tidspunkt havde konkursboet netop meddelt, at forhandlingerne om spildevandsprojektet i Sri Lanka var brudt sammen, og at medarbejderne ikke længere var beskæftiget.

Læs også: Tilbageholdt Pihl-medarbejder i Sri Lanka: De har lugtet penge

I den sammenhæng pegede han på, at en 18 millioner kroner store bankgaranti, som Danske Bank havde stillet i forbindelse med Pihls spildevandsprojekt, var medvirkende til, at de fire blev tilbageholdt. Den gang udtrykte han det på denne måde:

»Nogen har lugtet penge. Der var stillet en stor garanti fra Danske Banks side. Den har de lugtet, at de kunne få fingre i. Det kunne de ikke. Næste skridt var så os. Det er træk to. Hvad bliver træk tre så?,« spurgte Ole Hein Sloth dengang.

Nu tyder det på, at næste træk bliver den eftertragtede billet ud af Sri Lanka. I hvert fald for danske Ole Hein Sloth og to af hans kolleger. De tre øvrige medarbejdere kommer fra Sverige, England og Australien. Hvem af de tre, der er projektchef og nu må blive i Sri Lanka, fremgår ikke af artiklen i Licitation.dk.

Læs også: Pihl & Søn-ansatte fanget i Sri Lanka efter konkurs

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>