Efter underskud på 24 milliarder: Blackberry lader Foxconn lave telefoner

Blackberry har indgået et strategisk partnerskab med verdens største elektronikproducent, Foxconn, som en del af et større skifte for Blackberry. Nu skal der være mindre fokus på telefoner, og mere fokus på services som sikkerhed. Det skriver BBC.

Blackberry, der tidligere nød stor succes på mobilmarkedet, har lidt en del nederlag i de senere år. Og for nylig offentliggjorde den canadiske virksomhed et underskud på 24 milliarder kroner i tredje kvartal af 2013. En del af underskuddet kommer fra nedskrivninger og engangsudgifter, men det skal sammenholdes med en omsætning på bare 6,5 milliarder kroner.

Men et femårigt samarbejde med Foxconn, der er kendt for at producere blandt andet iPhone, iPad og Playstation 4, skal altså bidrage til at vende skuden. Der skal blandt andet udvikles en ny smartphone til det indonesiske marked, og John Chen, der er ny direktør for Blackberry, er begejstret for samarbejdet.

Et andet mål er at kunne sælge Blackberrys kendte sikre infrastruktur, så den kan bruges med andre telefoner end bare Blackberrys egne. Den nye direktør er således opsat på at lave Blackberry-produkter til iOS og Android, men det var ikke uden problemer, sagde han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>