EU afviser Google i forligssag

EU-kommissionen var vurderet, at Googles seneste forligs-tilbud i den monopolsag, der har kørt siden 2010, ikke er acceptabelt. Det skriver Financial Times.

Kommissionen har kørt en sag mod Google i mere end tre år, og søgegiganten står kort fortalt anklaget for at prioritere søgeresultater på en konkurrenceforvridende måde, så Googles egne tjenester får en klar fordel.

I oktober 2013 så det ellers ud til, at sagen ville landet blødt, da Joaqin Almunia, der er konkurrencekommissær i EU, udtalte sig positivt om det seneste udspil fra Google. Det var dog før, at alle detaljerne var offentliggjort.

Læs også: EU bløder op: Monopolsag mod Google på vej mod forlig

Men selvsamme Almunia har nu vendt på en tallerken og kalder forslaget »ikke acceptabelt«.

»Udspillet fjerner ikke vores bekymringer i forhold til fair konkurrence og specielt i forhold til den måde, som Googles konkurrenter behandles på i søgeresultater«, udtaler Joaqin Almunia, der også noterer sig, at omkring 100 af Googles konkurrenter har reageret negativt på udspillet.

Konkurrencekommisæren uddyber ikke specifikt, hvad der gør udspillet uacceptabelt.

Afslaget åbner op for tredje forhandlingsrunde om et forlig i sagen, der har strakt sig usædvanligt langt for en forligssag. Joaqin Almunia udtaler, at Google stadig har lidt tid tilbage til at komme med et tilfredsstillende tilbud, men at det snart er tid til at tage en beslutning.

Bag klagerne mod Google står blandt andet Microsoft, Nokia, Tripadvisor og en stribe andre konkurrenter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>