Endnu en storkunde går fra CSC til indiske TCS: Vi har ikke været tilfredse

Den danske afdeling af CSC må endnu engang sande, at en stor dansk kunde hopper over til deres indiske nemesis TCS (Tata Consultancy Services). I en pressemeddelelse offentliggør Tryg, at forsikringskoncernen regner med at vælge TCS efter en tre måneder lang udbudsproces, hvor også CSC deltog med bud.

»En ny driftsaftale forventes indgået med TCS og vil løbe minimum fire år og sikre Tryg en tidssvarende og mere moderne it-drift med en økonomi, der lever op til tidligere udmeldte besparelseskrav,« udtaler koncernchef i Tryg Morten Hübbe.

Læs også: SAS giver CSC kniven og vælger ærkerival

Læs også: TDC fyrer CSC

Under alle omstændigheder ophæver Tryg kontrakten med CSC fra den 1. august 2014 og formuleringerne i pressemeddelelsen efterlader et indtryk af, at Tryg ikke har været begejstrede for sin hidtidige leverandør.

Det fremgår således, at skiftet sker på baggrund af et ønske om »at sikre bedre stabilitet og et mere tidssvarende samarbejde med en fremtidig leverandør på området.«

Har ikke været tilfredse

I et skriftligt svar til Version2 uddyber Espen Opedal, der er CIO i Tryg, formuleringerne i pressemeddelelsen.

»Der har været områder, vi ikke har været tilfredse med, men vi er også gået på markedet, fordi vores krav til stabilitet bliver højere i takt med, at vi i stigende grad ønsker at kunne tilbyde vores kunder selvbetjening,« skriver Espen Opedal i en e-mail til Version2.

I svaret fremgår det, at udbuddet blev igangsat tilbage i juni som led i en større spareøvelse. Selv CSC var i stand til at overgå sin eksisterende aftale, men valget faldt til sidst på den indiske konkurrent.

»Den nye aftale er på gode markedsmæssige vilkår, og bedre tilpasset Trygs behov for volumen og indhold. Dermed er den nye aftale mere tidssvarende og bedre økonomisk for Tryg, end den tidligere aftale. Flere leverandører, heriblandt CSC, deltog i udbuddet, og alle var i stand til at levere bedre betingelser end vores tidligere aftale. Valget faldt på TCS fordi de samlet leverede den bedste løsning,« skriver Espen Opedal til Version2.

Dermed har CSC Danmark mistet tre store danske kunder til den indiske tele-gigant i løbet af de seneste to år. Først valgte TDC at flytte sine aktiviteter fra den skandaleomsuste it-virksomhed. Og tidligere i år kunne SAS så offentliggøre, at flyselskabet ligeledes hellere så deres it blive leveret fra TCS.

Læs også: SAS sparer 600 millioner på at droppe CSC

Læs også: CSC Danmark fyrer 300 efter tab af TDC-kontrakt

CSC Danmark bekræfter i en kortfattet meddelelse, at Tryg i fredags meddelte sin afgang.

»CSC bekræfter, at Tryg – som har været kunde gennem mere end 10 år – fredag den 13. december meddelte, at de har til hensigt at underskrive en hensigtserklæring, der betyder, at fremtidige it-tjenester skal leveres af anden it-leverandør,« skriver CSC i en e-mail til Version2.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>