Google fratager android-brugerne kontrollen med deres apps

Den funktion, der gør at man kan bestemme hvilke tilladelser, man vil give til android-applikationer er forsvundet i den nyeste version af styresystemet. Det skriver Berlingske.

Funktionen, der hedder »App Ops« gør, at brugeren kan vælge om en given app eksempelvis må få adgang til adressebogen, telefonens geografiske placering eller andet. Men den er altså nu fjernet med version 4.4.2 af googles styresystem.

Dermed bliver man nødt til at acceptere de krav om adgang, der er knyttet til en relevant app, hvis man ønsker at anvende den. Man kan dog stadig se, hvad en app kræver adgang til, inden man downloader den.

Google har ikke selv skiltet med, at man har fjernet funktionen. Men Ifølge virksomheden var det en fejl, at »App Ops« overhovedet kom med i Version 4.3 af verdens mest udbredte styresystem til mobilenheder, da det endnu ikke er klart til brug og ifølge Google kan skabe problemer ved brug af bestemte applikationer.

Den amerikanske borgerrettighedsgruppe Electronic Frontier Foundation har imidlertid råbt vagt i gevær, og kaldt fjernelsen af »App Ops« for »et hul til helvede i androids sikkerhedsmodel.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>