FCC-formand i konflikt med retningslinjer om netneutralitet

Tom Wheeler, der er formand for den amerikanske telemyndighed FCC, har meldt ud, at han ser positivt på, at internetudbydere kræver ekstra betaling af virksomheder som Netflix for at sikre dem en hurtig trafik. Det skriver Ars Technica.

Udmeldingen er kontroversiel, da den er i umiddelbar konflikt med de retningslinjer for et frit internet, som FCC vedtog under Wheelers forgænger i 2010. Her fremgår det, at internetudbydere ikke må diskriminere mod nogen former for trafik, og at betaling for prioritering giver udbydere incitament til at levere dårligere service til trafik, der ikke er højt prioriteret.

Men den nuværende formand, der i øvrigt er tidligere lobbyist for teleindustrien, udtaler sig altså i en anden retning. Under en tale på et universitet i Ohio sagde Tom Wheeler:

»Jeg tror, at vi kommer til at se et marked med to sider, hvor Netflix kommer til at betale for, at deres kunder modtager den bedst mulige transmission af film. Jeg tror, at vi skal lade disse ting udvikle sig.«

Retningslinjerne, der går under navnet ”The Open Internet Order,” er lige nu genstand for en retssag, da den amerikanske teleudbyder Verizon vil have rettens ord for, at man gerne må tage betaling for prioritering af trafik og blokere for services.

Du kan læse FCC´s retningslinjer for et frit internet her

I Europa er Tyskland på vej med et lovkrav om lige adgang til nettet for alle – såkaldt netneutralitet. Det er i så fald det tredje land i Europa efter Holland og Slovenien, der lovgiver på området. Danmark har ingen lov der sikrer forskellige indholdsudbydere lige adgang til interenettet gennem teleudbydere, men EU har et forslag, der i øjeblikket er til behandling.

Læs også: Tyskland vil lovfæste netneutralitet – hele EU følger måske efter

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>