Snowden-læk: NSA sporer hundrede millioner mobiltelefoner

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA indsamler milliarder af optegnelser fra mobiltelefoner over hele verden. Hver eneste dag. Det skriver The Washington Post.

Hemmelige dokumenter, der er blevet tilvejebragt af Edward Snowden, viser, at de indsamlede data ryger i en database, der lagrer informationer om, hvor hundreder af millioner af mobiltelefoner befinder sig. Sammenkørt med diverse analyseværktøjer giver det mulighed for en substantiel masseovervågning.

NSA har tidligere været ude og melde, at organisationen ikke indsamler informationer om amerikanske borgere, og at overvågningen kun finder sted for at samle information om udenlandske mål.

Men dokumenterne fra Snowden viser noget andet. Det fremgår blandt andet, at NSA overvåger de kabler, der forbinder mobilnetværk over hele verden – heriblandt også USA. Af dokumenterne kan man også læse, at NSA hvert år indsamler millioner af data fra mobiltelefoner, der tilhører amerikanere på besøg i udlandet.

Af en intern NSA-briefing fra 2012 fremgår det, at mængderne af indsamlede data er ved at overstige efterretningstjenestens evne til at bearbejde og lagre informationer.

NSA kan ikke på forhånd vide, hvilken lille del af de mange data der pludselig bliver interessante. Derfor lagrer de 27 terrabyte med indsamlede informationer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>