Fedora Linux behandler nu ARM på lige fod med x86

ARM-processorer har fundet vej til ikke bare tablets men også servere, og nu giver Red Hat-afstikkeren Fedora Linux et anerkendende vip med hatten til den fremstormende processorarkitektur. Det skriver Ars Technica.

Fra og med den nye Fedora 20, som netop er blevet frigivet, vil ARM-arkitekturen nemlig være sidestillet med den stadigt dominerende x86-arkitektur.

Det betyder eksempelvis, at hvis en opdatering til Fedora ikke fungerer på ARM-arkitekturen, så bliver den ikke længere frigivet, selvom den virker til x86-arkitekturen.

Hidtil har ARM været en sekundær arkitektur for Fedora ligesom blandt andet PowerPC og Sparc, og det betød, at kun x86 havde højeste prioritet for eksempelvis sikkerhedsopdateringer.

Linux-distributionen Fedora udsprang oprindeligt som en gratis udgave af Red Hat Linux, efter Red Hat besluttede sig for ikke længere at tilbyde Linux gratis. I dag fungerer Fedora også til prøvekørsel af nye funktioner, som siden kan finde vej til Red Hat Enterprise Linux, der er Red Hats Linux-distribution til servermiljøer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>