Flydende by skal huse 40.000 indbyggere

Nu bliver det formentlig snart muligt at leve hele sit liv på de syv verdenshave – uden at gå glip af for meget på landjorden.

Det amerikanske selskab Freedom Ship skulle nemlig have støvet en gammel plan af fra 1990’erne om at bygge et kæmpe skib, der kan huse 40.000 mennesker og alverdens institutioner, skriver The Telegraph.

Skibet skulle komme op at koste over 50 mia. kroner, så det bliver nok ikke helt billigt at blive indbygger på det. Til gengæld vil de rige beboere ikke mangle noget, da der både skal bygges skoler, hospitaler, butikker, parker og en lille lufthavn.

Freedom Ship, som også skibet kommer til at hedde, er 25 etager højt og 1,6 km langt. Det vil veje 2,7 mio. ton, og når det først er kommet på havet, er det nødt til at blive der, for ingen havne er store nok til at tage imod det undervejs.

Derfor bliver det mindre både og små fly, der vil fragte gods og passagerer frem og tilbage mellem skib og land, og ellers vil skibet bare bevæge sig rundt og rundt om Jorden, så længe det holder. Det vil tage omkring to år at nå Jorden rundt.

Undervejs vil der blive mulighed for nogle prangende ferier, da skibet lægger til uden for nogle af verdens største havne, hvorefter folk kan transporteres ind og holde ferie eller blot nyde lidt fastere grund under fødderne i en periode.

20.000 besætningsmedlemmer

Faktisk er det meningen, at skibet ligger fortøjet i 70 procent af tiden, og sejltiden er skemalagt til at passe med, at indbyggerne får mest muligt ud af sommermånederne i de forskellige lande.

Ud over muligheden for 40.000 faste indbyggere bliver der også mulighed for at komme til skibet som turist. Der er plads til 30.000 gæster, som kan komme med og opleve atmosfæren, og hotellerne kan rede op til 10.000 – som selvfølgelig kan tage en tur på kasino. Derudover er der gjort plads til 20.000 besætningsmedlemmer.

Læs også: Sådan virker verdens største fartøj som flydende naturgasanlæg

Projektet kan gå i gang, når virksomheden har samlet de første fem-seks mia. kroner ind. Efter en finanskrise, hvor de godt har kunnet glemme det, mener de, at udsigterne ser lysere ud, og at de snart vil kunne gå i gang.

Det fremgår ikke, hvad huslejen er, hvis man skulle ønske at slå sig ned på Freedom Ship.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>