Gadget-kalenderen #9: Et komplet trommesæt i bukserne

Vi har fået rigtig mange forslag om at sætte en Arduino på ønskelisten til jul. Den lille computer er sjov, billig og har potentiale til mange projekter, men det er netop udfordringen: Hvad skal den bruges til?

Her har Kickstarter-projektet Drumpants fat i det helt rigtige. Forbind de seks sensorer til din Arduino, og du har et helt trommesæt, du kan gemme i bukserne, hvis du er typen, der ikke kan holde hænderne i ro.

Drumpants har dermed fat i én af tidens varmeste gadget-tendenser, såkaldt ‘wearable computing’. Men ikke i form af kiksede armbåndsure eller kamerabriller, der får dig smidt ud af kaffebarer.

Trommesættet består af en kontrolkasse, som man kan programmere med forskellige lyde, samt to striber med hver tre trykfølsomme sensorer, der er syet ind i en velcrostrimmel.

Sammen med en Javascript-webapp og en Arduino-computer kan man programmere sine Drumpants til at spille forskellige lyde, alt efter hvilke af de i alt seks følere, man aktiverer.

Opfindelsen har fået sit navn, fordi det netop var muligheden for at forvandle sine lår til et trommesæt, der inspirerede til projektet, men sensorerne kan også programmeres til andre formål.

Hvis man er den kedelige type, der er mere til Powerpoint end fede rytmer, så kan man ifølge skaberne af Drumpants programmere sit Drumpants-sæt til at skifte dias i en præsentation ved at klappe sig på låret.

Sensorerne behøver heller ikke blive gemt i bukserne, men kan placeres hvor som helst, velcroen kan få fat.

Hvis du vil være rigtigt irriterende, kan du også slutte en højttaler til sættet og på den måde underholde dine medpassagerer i toget om morgenen.

Hvis du har et tip til en spøjs julegave, som ikke står forrest i stormagasinernes vinduer så send os til tip her.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

#3: PS4

#4: ‘Banantastaturet’ Makey Makey

#5: Lightpack

#6: Kom ind i cockpittet på din radiostyrede racerbil

#7: Sovebrillen

#8: 1D-printeren

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>