Gadget-kalenderen: Genopliv ånden fra før Commodore 64 med Raspberry Pi

Gadget-kalenderen, 2. december: Vi kan lige så godt få overstået det, der ligner årets julegavehit, hvis vi skal gå efter de forslag til gadget-kalenderen, som læserne har sendt ind. Står den til Version2-læserne, så skal der ligge en Raspberry Pi under juletræet.

Eller måske i sokken, hvis man foretrækker sine gaver på den måde, for Raspberry Pi er så lille, at den sagtens kan være i en sok.


Foto: Wikimedia Commons

Raspberry Pi blev født som et projekt, der skulle hjælpe skoleelever med at forstå, hvordan computere fungerer, og de skulle selv kunne skrive software til den. Ikke ulig den tankegang, som fødte den første generation af hjemmecomputere, før det hele gik op i at bytte spil på kassettebånd.

Den lille computer er blevet brugt til utallige hobbyprojekter, og selvom den måske ikke kan hamle op med en stor fuldblods-pc, så kan den være både et lille mediecenter og server.

Hvis man gerne vil hjælpe modtageren af gaven lidt på vej, og ikke har noget i mod at vente lidt på at få det fysiske eksemplar, så er samlesættet Kano måske et alternativ.

Den indeholder ikke blot en Raspberry Pi, men også et samlesæt bestående af højttaler, tastatur, kabler og forskellige lektioner, som introducerer dig til at programmere. Kano er netop ved at afslutte sin Kickstarter-kampagne og forventer at kunne sende de første masseproducerede enheder ud til juni 2014.


Foto: Kano

Det er ikke for sent. Du kan stadig sende dit forslag til en gadget, der fortjener en plads under træet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>