Google lurer på at bygge sine egne processorer til gigantiske datacentre

Googles enorme datacentre kører i dag på Intels processorer, men det samarbejder er ikke hugget i sten. Google overvejer lige nu at designe sine egne processorer baseret på ARM-arkitekturen. Det skriver Bloomberg.

Google har ikke officielt bekræftet, at selskabet overveje at skifte fra Intels processorer, men Google designer i forvejen sine egne servere til selskabets store datacentre, der leverer datakraften til Googles tjenester.

Ifølge Bloomberg er Google i dag så stor en aftager af Intels serverprocessorer, at Google er Intels femtestørste kunde, selvom Google kun benytter serverne til eget forbrug.

Hvis Google skifter til ARM-arkitekturen, så vil det følge en tendens, som flere serverproducenter har fulgt de seneste par år, hvor de har udforsket mulighederne for mere tilpassede servere til datacentre, hvor netop ARM-arkitekturen giver mulighed for at skrue på flere parametre i chipdesignet.

En af fordelene ved ARM-arkitekturen er, at processorerne kan designes til at have et forholdsvis lavt strømforbrug i forhold til en Intel serverprocessor, som er designet til at kunne håndtere alle typer tunge serveropgaver.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>