Hackerangreb: Data fra 40 millioner kreditkort stjålet i amerikansk supermarked

Den amerikanske butikskæde Target undersøger nu omfanget af et hackerangreb, der kan have ramt millioner af supermarkedets kunder. Det skriver The Verge.

Angrebet skal være startet på den store amerikanske handelsdag black Friday, hvor hele det store land går shop-amok i jagten på gode tilbud, og varet i flere uger. I den tid skal hackerne have stjålet kreditkort data lige ud af magnetstriberne på de kort, der er blevet brugt i Targets mange butikker.

Det er endnu uklart præcist hvor mange kunder, der er blevet ramt, men kilder siger til Krebson Security, at det drejer sig om mere end en million kreditkort, der har fået stjålet såkaldte track data.

Med disse data kan tyvene producere falske kort med de samme oplysninger som på originalen, og hvis hackerne også har tiltusket sig pinkoder, kan de gå direkte i automaten og hæve penge fra offerets konto. Politiagenturet Secret Service er nu gået ind i sagen.

Target har 1797 butikker i USA og 124 i Canada.

Opdatering kl 15.48: Target har nu meldt ud, at det drejer sig om cirka 40 millioner kreditkort.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>