Her er trickene til at bryde myterne om seniormedarbejderen

Selv om erfarne medarbejdere er efterspurgte, er mange år på arbejdsmarkedet og en høj alder desværre sjældent et plus på cv’et. Adskillige undersøgelser peger i retning af, at det direkte trækker i den forkerte retning at være rundet de 55+.

I sidste uge fremlagde Ældre Sagen en analyse, der slog fast, at mere end hver mere fjerde ældre føler sig tvunget ud af arbejdsmarkedet, og tidligere undersøgelser fra IDA taler om et ingeniørarbejdsmarkedet præget af en ’glasvæg af fordomme’ over for ældre medarbejdere.

Vil du have de nyeste job direkte ind i Indbakken? Opret en jobagent på Jobfinder

Men hvad er det for myter, der eksisterer om seniormedarbejdere? Og hvad kan du gøre for at forcere fordomsbjerget?

Jobfinder har bedt Christina Just, administrerende direktør i konsulentvirksomheden Capax Recruitement, der er specialiseret i ingeniørarbejdsmarkedet, komme med sine bedste råd til, hvordan du overbeviser en kommende arbejdsgiver om dine seniorkvalifikationer:

1. Vis at din motivation er intakt

Der eksisterer en myte om, at motivationen falder i takt med, at alderen stiger. Vær offensiv i forhold til den myte og italesæt dit engagement. Fortæl, at du ser dig selv på arbejdsmarkedet mange år frem og ikke drømmer om efterløn. En HR-person lytter efter en tidshorisont på ti år, så vis, at du har ambitioner og planer for mere end bare de kommende tre-fire år. Du bør signalere, at du holder dig fagligt opdateret og gerne fortælle om din seneste efteruddannelse. Det vidner om, at du har bevaret din faglige nysgerrighed

Du har givetvis mange generelle erfaringer, men du risikerer at virke diffus og bedrevidende, hvis du tromler frem med dem alle.
Christina Just, administrerende direktør i konsulentvirksomheden Capax Recruitement,

2. Prioriter dine erfaringer

Som arbejdsgiver kan man være usikker på seniormedarbejderens omstillingsparathed. Vær skarp på, hvilke faglige erfaringer du skal promovere, og hvilke du skal udelade, fordi de ikke er relevante for jobbet. Du har givetvis mange generelle erfaringer, men du risikerer at virke diffus og bedrevidende, hvis du tromler frem med dem alle. Vis derimod, at du er omstillingsparat ved at fortælle om de gange, du har kaste dig over nye projekter og tillært dig nye arbejdsrutiner.

Vær opmærksom på, at det kan føles intimiderende for en 35-årig leder at skulle til at lede en medarbejder, der er 20 år ældre. Vis, at du er klar til at tage med på den rejse, som lederen definerer. Det gør du ved at lytte til lederen og forholde dig til de kompetencer, der bliver efterspurgt i stillingsopslaget.

Læs også: Mangel på anerkendelse tvinger ingeniører på efterløn

3. Vis, at du er ’hot commodity’

Du må ikke føle det ydmygende at skulle til samtale med et ansættelsesudvalg, der er langt yngre end dig selv. Skinner det igennem, kommer du nemt til at virke som en undskyldning for dig selv. Vis derimod, at du tror på dig selv og processen. Du skal sælge dig selv som en ’hot commodity’.

Fortæl om dine nyeste projekter, din nyeste efteruddannelse eller dine nyeste erfaringer. Det signalerer, at du har et fremadrettet syn på dig selv og din karriere. Husk på, at der også findes mange virksomheder, der anser de erfarne seniormedarbejdere som værdifuld og stabil arbejdskraft, og hvis du kan signalere, at du er progressiv og motiveret, står du stærkt i en jobsamtale.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>