Her får du it-branchens højeste løn












Computerworld har i år fået svar fra 2.804 personer, der er ansat i it-branchen. Spørgsmålene har handlet om løn- og ansættelsesforholde, og de er blevet samlet i den årlige lønstatistik.

Du kan hente den her.











Ikke prangende, men heller ikke en katastrofe.

Det er den sammenfattende konklusion, man kan drage fra oplysninger om løn blandt alle de ansatte i it-branchen.

I 2012 var gennemsnitslønnen blandt it-folk på 45.074 kroner. 

En gennemsnitlig stigning blandt it-folk på 3,8 procent i det forgangne år har tilføjet en yderligere stigning på 1.728 kroner per medarbejder, så den samlede gennemsnitsløn i dag ligger på 46.802 kroner per måned.

I gennemsnit tjener en dansker ifølge Danmarks Statistiks nyeste tal, der er fra 2012, 40.100 kroner på tværs af alle sektorer.

It-folk ligger således ganske udmærket til, hvis man sætter sig ind i helikopteren, og ser ud over hele erhvervslivet.

“Lønstatistikken bekræfter, at it-folk ligger i den pæne ende af lønskalaen,” fortæller Bent Greve, velfærds-, skatte- og arbejdsmarkedsforsker og professor ved Roskilde Universitet.

“It-ansatte ligger et godt stykke over landsgennemsnittet.”

Og den procentvise lønvækst blandt it-folk ligger ligeledes i den høje ende. 

“I de sidste par år har der været en forholdsvis lav lønvækst i samfundet på omkring et par procent,” siger Bent Greve. 

“Med lønstigninger i denne sektor på 3,8 procent, så er it-branchen igen over landsgennemsnittet.”

I en branche, hvor der er en økonomisk vækst, er der også en tendens til, at der kommer lønstigninger.

Dårligere end sidste år
Ser man i bakspejlet er den procentmæssige lønfremgang i 2013 dog ikke specielt prangende. Den er faktisk betydelig lavere, end den var sidste år. 

I Computerworlds lønstatistik for 2012 var der nemlig en lønstigning på 4,7 procent. I 2011 var tallet 3,5 procent.

Det er da heller ikke alle, der får en høj lønstigning. Der er specielt to arbejdsområder, der har høstet frugterne i form af lønopgang. 

Topscorerne er account manager/salgskonsulent med en lønstigning på hele 7,5 procent, og så er det web-udviklere med 6,4 procent. 

Sidstnævnte gruppe har dog en af de laveste månedslønninger blandt alle it-ansatte. Det får du en forklaring på lidt senere i teksten.

Bent Greve peger på, at lønstigningerne er et udtryk for, at dansk økonomi er på vej til at komme op i gear igen efter kriseårene, og at it-branchen er en af hoveddriverne i den proces.

“I en branche, hvor der er en økonomisk vækst, er der også en tendens til, at der kommer lønstigninger. Så lønstigningerne skal ses som en indikator på, at der er ved at være mangel på arbejdskraft blandt dele af it-folkene, og at arbejdsgiverne er villige til at betale for dem. På den måde beskriver lønudviklingen, hvordan det går i dansk økonomi,” siger han.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>