Historisk: Kina har sendt robot af sted mod Månen

Søndag skete det historiske: Kina sendte robotten Yutu af sted mod Månen og bliver dermed det kun tredje land efter USA og Rusland, der foretager en månelanding. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Selvom navnet ‘Yutu’ stammer fra kinesiske legender om en hvid månekanin, vil den fysisk Yutu-robot være udstyret med seks hjul, fjernstyrede arme og graveredskaber. Det skal den bruge til at indsamle og analysere månesten.

Læs også: Kina skriver sig ind rumhistorien: Robot lander på Månen i december

Når, eller hvis, robotten lander på Månen i midten af december, skal den tilbagelægge godt 10 kilometer på små tre måneder. Det er planen, at Yutu skal lande i Sirium Iridum-krateret på Månen, der har en diameter på 235 kilometer, og som kineserne ved flere andre lejligheder har nærstuderet. Skulle missionen lykkes, bliver det den første succesfulde månelanding for en robot i 37 år.


Sådan ser den sekshjulede Yutu-robot ud.

Det var en Long March 3B-raket, der søndag fragtede Yutu-robotten væk fra Jorden og i retning af Månen. Opsendelsen skete i Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina. Næste skridt bliver, at Kina efter 2020 vil sende mennesker til Månen, skriver Reuters.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>