It-giganter raser over offentlig monopolaftale






Adam-Vieth.jpg











Lav pris bliver det helt afgørende, når Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) efter nytår kårer vinderen af et udbud, som de næste tre år vil binde et flertal af landets kommuner til en bestemt leverandør af serverudstyr.

En stribe af de dominerende server-producenter er dog mildest talt skeptiske over for den måde, SKI har valgt skrue udbuddet sammen på.

Producenterne frygter, at de kommunale kunder ender med at hænge på en indkøbsaftale, som reelt ikke sikrer de skarpeste priser på markedet. Kravet om lav pris inviterer nemlig ifølge producenterne til, at der bliver snydt på vægten i de tilbud, som lige nu er på vej til SKI.

På forhånd har 68 kommuner tilmeldt sig den forpligtende indkøbsaftale på serverudstyr, som i SKI-jargonen går under betegnelsen 50.45.

Ifølge udbudsmaterialet skal de it-forhandlere, der byder ind på indkøbsaftalen, love at levere fire forskellige servere i hele syv forskellige konfigurationer. Vinderen bliver den forhandler, der samlet set giver den laveste pris.

Men ifølge server-producenterne åbner den model for, at forhandlerne for at vinde udbuddet spekulerer i at tage meget billige servere, som kunderne bare ikke efterspørger, med i tilbuddene. Fidusen er, at de kommunale kunder i den sidste ende vil vælge mere populære produkter, som så bare ikke er specielt billige.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>