Kæmpe hul i motorregister: Ingen gider betale








Hverken forbrugere eller forhandlere vil få en advarsel, hvis de er ved at købe eller sælge en bil, der er meldt stjålet.

Skats digitale motorregister, som blev indført i sommeren 2012, taler nemlig ikke sammen med politiets register for stjålne køretøjer, skriver Ekstra Bladet. 

“Det er helt uacceptabelt, at man som bilkøber og forbruger ikke kan stole på registret,” udtaler leder af FDM’s juridiske rådgivning Per Alkestrup til bladet.

Over for Ekstra Bladet oplyser han, at man hos både Skat og Rigspolitiet har været bekendt med det siden lanceringen i sommeren 2012.

Aktindsigt i dialog: Hvem skal betale?
Faktisk har FDM fået aktindsigt i en dialog mellem Rigspolitiet og Skat, hvor det skulle fremgå, at det digitale motorregister i princippet er klar til at modtage de nødvendige oplysninger fra politiet.

Men Skat og politiet kan ikke blive enige om, hvem der skal finansiere udbedringen, så de to registre taler sammen, hedder det.

“Sat på spidsen betyder det, at man stiltiende ser til, at det digitale motorregister er med til at hvidvaske stjålne biler. Det bør man naturligvis få rettet hurtigst muligt, og hvis ikke Skat eller politiet selv kan finde ud af det, må det ske fra politisk hold,” udtaler en utilfreds FDM-mand, Per Alkestrup.

Skat erkender, at de to systemer ikke kan tale sammen. Der er dog ikke tale om en fejl, men blot om “tekniske og administrative udfordringer”, oplyser Skat:

“Der er tale om en funktionalitet, som  bliver sat i drift, når Politiet og SKAT har løst de tekniske og administrative udfordringer. Måler er, at der kan ske udveksling af oplysninger fra politiets register over stjålne køretøjer til Motorregistret, således at der kan blokeres for et ejerskifte i Motorregistret, hvis et køretøj er stjålet. Både SKAT og politiet er opmærksomme på behovet og arbejder sammen på en snarlig løsning,” lyder det fra Skat.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>