Microsoft: Nu bruger vi selv vores nye Roslyn-compiler

Siden september 2012 har der ikke været meget nyt for .Net-udviklere om Microsofts store compiler-projekt med kodenavnet Roslyn. Men nu skulle den nye compiler være så langt fremme, at hele Microsofts Visual Studio-division er skiftet til Roslyn, skriver udviklingschef Matt Gertz fra Microsoft i et blogindlæg.

Roslyn skal erstatte de compilere, Microsoft leverer til programmeringssprogene C# og Visual Basic, hvilket blandt andet skulle gøre det lettere at skifte mellem de to sprog.

Den største ambition i Roslyn-projektet er dog, at compileren skal være mere gennemsigtig for udvikleren, så den ikke blot er en sort kasse, der får C#-kode ind i én ende og spytter eksekverbar binær kode ud i den anden.

I stedet skal det være muligt at få at vide, hvad der sker inde i compileren, hvilket skulle gøre det lettere at finde fejl eller rette programkode, der ikke opfører sig optimalt.

Læs også: Microsoft-dansker gør C#-udviklere klogere med nyt kodeværktøj

Ifølge Microsoft har Visual Studio-holdet brugt Roslyn til mere end 60.000 programmeringsprojekter i alle størrelser, inklusive visse af Microsofts flagskibsprodukter.

Endnu vil selskabet dog ikke sætte en dato på, hvornår almindelige .Net-udviklere får adgang til den nyeste udgave af Roslyn, eller hvornår den færdige version bliver frigivet.

Microsoft frigav i oktober nye versioner af udviklingsmiljøet Visual Studio uden Roslyn-compileren, men flere peger på udviklerkonferencen Build til april 2014 som en mulig dato for enten en lancering eller en ny prøveversion.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>