Microsoft: Slut med hemmelig overvågning – du skal have alt at vide














Microsoft vil fremover oplyse sine kunder om det, hver gang der bliver indleveret lovlige ønsker om udlevering af deres data.

Sådan lyder det fra selskabet, efter at den store NSA-overvågningsskandale i meget høj grad har fået Microsoft i søgelyset som et af de firmaer, der muligvis har udleveret kunde-relaterede data til blandt andet de amerikanske myndigheder.

Det er skadeligt for business, hvis kunderne mistænker en leverandør for at udlevere data i al hemmelighed.

Derfor bedyrer Microsoft nu, at selskabet omgående vil bekæmpe ethvert krav om, at udlevering af data holdes hemmelig for kunderne – om nødvendigt i retten.

Samtidig går selskabet i gang med at udrulle kryptering af de kunde-data, der flyder mellem Microsofts datacentre.

Udrulningen ventes færdig mod slutningen af 2014.

Snowden-sagen
Beslutningen om at fremlægge alle ansøgninger om indsigt i kunde-data kommer, efter at den tidligere NSA-mand Edward Snowden har afsløret, at amerikanske NSA har været involveret i hemmelige overvågninger af mail, telefon-opkald og mobile lokations-data.

Ligeledes er det kommet frem, at NSA har suget data ud af de fysiske koblingspunkter, der forbinder Google og Yahoos datacentre verden over.

Det kan du læse mere om her: Sådan har NSA overvåget din Google- og Yahoo-konto

Både Yahoo og Google har siden meddelt, at de vil forstærke krypteringerne af de data, der sendes mellem selskabernes datacentre.

Microsofts juridiske chef, Brad Smith, skriver i en blog, at Microsoft deler kundernes bekymringer om myndigheds-overvågning.

“Det er grunden til, at vi nu tager skridt til at sikre, at myndighederne anvender lovlige procedurer fremfor teknologisk muskelkraft til at få adgang til kundedata,” skriver han.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>