Millionregning til Banedanmark efter forlig om fejlramt broklap

Ekstraregning: 4,3 millioner kroner. Oprindelig pris: 9,6 mio. kr.

Det er resultatet af gårsdagens forlig mellem Banedanmark og MT Højgaard om den fejlslagne reparation af togbroen over Limfjorden.

Trods ekstraregningen fremhæver administerende direktør Jesper Hansen, Banedanmark, at forsinkelsen på arbejdet primært skyldes en række alvorlige fejl hos totalentreprenør på opgaven, MT Højgaard. Han siger desuden, at ekstraregningen for entreprenørens end, men kan ikke oplyse, præcis hvor meget det drejer sig om.

Læs også: Minister: Banedanmark sendte broklap i udbud med lukkede øjne

Banedanmarks efterregning skyldes for det første en fejl i udbudsmaterialet, som først blev rettet, efter at kontrakten var indgået. Desuden fremsatte Banedanmark ekstra krav til broklappen, efter den var ankommet til Aalborg.

Rådgiverfirmaet Emcon har i en ekstern evaluering rejst en række kritikpunkter ar Banedanmark, som ifølge Jesper Hansen nu vil blive taget til efterretning. Det drejer sig om mangel på kontrol, tilsyn og dokumentation.

Læs også: Banedanmark ignorerede advarsler om broklap til Limfjordsbro

Jesper Hansen er ikke i tvivl om, hvilken lektie der har været den vigtigste for Banedanmark:

»Vi skulle have haft en egen mand med ekspertise i svejsning til at overvåge arbejdet på fabrikken i Polen, for der opstod alle problemerne.«

Ud af de 4,3 mio. kr er 800.000 kr. en bod, som var indskrevet i kontrakten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>