Mindre end hver tredje danske virksomhed bruger cloud computing

Cloud computing har gennem de seneste fem år været ét af de varmeste emner i it-verdenen, men i praksis er det endnu kun et lille mindretal af de danske virksomheder, som benytter sig af cloud computing. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge rapporten It-anvendelse i virksomheder 2013 er andelen af danske virksomheder, der bruger skyen, vokset fra 24 procent i 2012 til 29 procent i 2013. Det er især de større virksomheder med mere end hundrede ansatte, der bruger teknologierne. Her er det 40 procent af virksomhederne, der anvender cloud computing.

Fordelt på brancher er det næppe overraskende, at informations- og kommunikationsvirksomheder er dem, der hyppigst anvender skyen, mens bygge og anlæg samt handel og transport ligger betydeligt lavere.

Cloud computing dækker over flere teknologier, hvor forretningsmodellen dog er den samme, nemlig at et it-system kører hos en ekstern leverandør, og typisk er et standardiseret produkt, som sættes op ved hjælp af selvbetjening og afregnes efter forbrug.

Blandt de danske virksomheder, der benytter cloud computing, er det hovedsageligt drift af hjemmesider eller andre internettjenester, som ligger i skyen. Det benytter 64 procent af cloud-kunderne sig af i Danmark.

Dernæst følger e-mail, lagring og fildeling samt økonomi- og regnskabssystemer. Mere klassiske it-redskaber kom kontorprogrammer har blot 34 procent af cloud-brugerne benyttet sig af, mens 36 procent burger et skybaseret CRM-system.

Den helt store cloud-model med infrastruktur til it-drift, anvendes af 32 procent af de danske virksomheder, der er gået i skyen.

Selvom mange virksomheder benytter skyen til flere formål, så er der ifølge Danmarks Statistik en tendens til, at de små virksomheder, der anvender cloud computing, benytter teknologien til væsentlige flere formål, end de store virksomheder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>