Nu er det slået fast: Der var stormflod i det meste af landet

Der var stormflod i store dele af landet, da vandstanden i de danske farvande steg til et ekstremt niveau i forbindelse med stormen i sidste uge.

Det har Stormrådet netop slået fast på basis af vandstandsmålinger fra DMI og Kystdirektoratet.

Læs Stormrådets meddelelse her

Konsekvensen er, at de, der har lidt skade som følge af de oversvømmelser, der i stormens kølvand ramte mange kystnære bebyggelser, nu har mulighed for at søge erstatning for skader på bygninger og løsøre.

»Vi har afgjort, at der var tale om stormflod flere steder i landet, fordi vandstanden har været ekstremt høj. Det betyder, at forsikringsselskaberne nu vil behandle de enkelte sager og vurdere, om der skal udbetales erstatning i henhold til stormflodsloven,« siger Stormrådets formand, Karen Westerbye-Juhl.

Læs også: Kystdirektoratet: Stormflod i Roskilde og Hornbæk var 1.000-års hændelser

Rådet har udpeget disse geografiske områder:


Stormrådets kort

Sjælland og Lolland Falster: Fra Køge nord om Sjælland til Storstrømsbroen, inkl. Roskilde Fjord og Isefjord.

Lolland og Falster: Fra Storstrømsbroen mod vest over Guldborg langs Lollands nordkyst til Tårs, inkl. øerne i Smålandsfarvandet nord for Lolland og Falster.

Fyn : Fra Lillebæltsbroen nord om Fyn til Svendborg.

Langeland og Tåsinge: Nord for vejforbindelsen mellem Svendborg og Spodsbjerg på Langeland.
Jylland: Fra Lillebæltsbroen (den nye) mod nord til Frederikshavn, inkl. alle øer i Kattegat. Fra Skagen Gren mod syd til Hvide Sande. Fra Ribe (Kammersluse) mod syd til Rømødæmningen, inkl. Mandø og Rømø.

Limfjorden: Nissum Bredning fra Thyborøn til Oddesundbroen, både den nordlige og sydlige kyst. Fra Aggersundbroen mod øst til Hals, både den nordlige og sydlige kyst inkl. øer herimellem.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>