Ny malware gør dig til bitcoin-slave

En ny slags malware kaprer din computer-kraft og bruger den til at mine Bitcoins – som du ikke får andel i. Det skriver The Guardian.

Det er sikkerhedsfirmaet Malwarebytes, der har råbt vagt i gevær, efter at man er faldet over et program, der installerer en Bitcoin-miner på brugerens computer. Oven i købet – formelt set – med brugerens tilladelse.

En del af fidusen er nemlig, at hele miseren er skrevet ind i applikationens licensbetingelser eller EULA (End User License Agreement), for på den måde at få den uopmærksomme bruger til at give samtykke til mining af Bitcoins.

I programmets EULA står der, at al økonomisk gevinst, der måtte udspringe af matematisk aktivitet på computeren, tilfalder folkene bag programmet.

Antallet af Bitcoin-exploits mod intetanende pc-brugere er steget støt i takt med, at værdien af den digitale valuta er blevet kraftigt forøget.

Læs også: Dansk bitcoin-handelsplads hacket – over 5,5 millioner kroner stjålet

I september måned omtalte Malwarebytes eksempelvis en såkaldt ‘ransomware’, der krypterede brugerens system og krævede en løsesum for at åbne det igen – alt imens computeren minede Bitcoins.

I sidste uge passerede værdien af en Bitcoin 1.000 amerikanske dollars.

Læs også: Bitcoin har passeret 1.000 dollars

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>