Ny vejledning: Sådan sikrer du dig mod cyberangreb

Samtidig med, at borgerne skal bruge mindre papir og møde sjældnere op på rådhuset i takt med digitaliseringen, så er offentlige myndigheder i stigende grad mål for it-baserede angreb. Nu har Center for Cybersikkerhed frigivet en ny vejledning til både offentlige institutioner og virksomheder.

»Cybertruslen mod Danmark er reel. Fokus på cybersikkerhed er derfor en nødvendighed for samfundet. I takt med, at internettet er blevet hvermandseje, er truslen fra cyberspace uhyre nærværende og konkret for både private virksomheder og offentlige myndigheder,« udtaler forsvarsminister Nicolai Wammen ifølge en pressemeddelelse.

Vejledningen indeholder syv punkter, som ledelsen med ansvaret for it-sikkerheden bør implementere for at sikre organisationen mod de målrettede trusler.

Punkterne spænder over både de organisatoriske ændringer, såsom at forankre it-sikkerhed på øverste plan i ledelsen, til mere tekniske tiltag som eksempelvis at implementere teknologier til positivlister over godkendte applikationer, som kan køre på pc’er og netværk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>