Oracle vil genoplive retssag mod Google – igen igen

Oracle vil hive Google i retten og søge erstatning på 5,5 milliarder kroner. Det skriver Bloomberg.

Oracle har bedt en amerikansk appeldomstol om lov til at genoptage en sag mod Google, som de ellers har fået underkendt to gange før.

Sagen drejer sig om, at Oracle mener, at Google har krænket Oracles patentrettigheder, virksomheden skabte styresystemet Android – der i dag er det mest udbredte blandt mobilenheder.

I den oprindelige retssag fik Oracle egentlig medhold i, at Google havde forbrudt sig mod ophavsretten, da de havde brugt de overordnede strukturer i Oracles programmeringssprog, Java, til at bygge Android. Men da det kun var de overordnede strukturer vurderede domstolen altså, at det ikke var nok til at pålægge Google et erstatningskrav.

Oravle krævede oprindeligt mere end 36 milliarder kroner i erstatning. Det blev senere sænket til 6 milliarder, inden sagen blev tabt. Men nu ser det altså ud til at sagen ruller igen med et krav om 5 milliarder kroner.

Læs også: Google vinder patentsagen om Android: Brød ikke Oracles Java-patenter

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>