Pensionsfond sagsøger IBM efter NSA-afsløringer

Pensionsfonden for sheriffer i den amerikanske stat Louisiana har sagsøgt IBM. Det skriver Reuters.

Fonden ejer aktier i IBM, og grunden til søgsmålet er, at IBMs engagement i det, der senere blev til NSA-sagen, skal have kostet aktionærerne penge.

Anklagen går helt specifikt på, at IBM burde have informeret deres aktionærer om de konsekvenser for virksomheden, som samarbejdet med NSA kunne have. Kravet er, at IBMs aktionærer skal have erstatning for den værdi, som deres aktier har tabt.

IBM lobbyede kraftigt i kongressen for vedtagelsen af en lov, der gjorde det lovligt for virksomheden at videregive oplysninger om kinesiske kunder til den amerikanske efterretningstjeneste NSA.

Dette blev senere afsløret af whistlebloweren Edward Snowden, og det fik ifølge aktionærerne den kinesiske regering til at til at afbryde alt samarbejde med IBM. Pensionsfonden mener, at det er grunden til IBMS skuffende Q3 regnskab for 2013 med et fald på 22 procent i salg i Kina. Dagen efter at regnskabet blev offentliggjort i oktober måned faldt IBMs markedsværdi med 70 milliarder kroner.

IBM afviser at, at virksomheden er ansvarlig, og en talsmand kalder anklagerne for sindssyge og uansvarlige.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>