Pisa: Elever, der bruger iPads, klarer sig dårligere

Det er ikke nødvendigvis den direkte vej til bedre indlæring, hvis eleverne i folkeskolen sidder med en iPad i hånden. Den nye Pisa-undersøgelse viser at elever, der har adgang til en iPad, får dårligere karakterer, end deres skolekammerater, som ikke har, skriver DR Nyheder.

Ligeledes viser undersøgelsen, at elever, der har adgang til iPads, men ikke gør brug af dem, også får bedre karakterer, end de aktive tablet-brugere.

Det får to eksperter til at kritisere iPad-brug i folkeskolerne. De beskriver det som en ‘hovedkulds implementering’, som bunder i, at de digitale hjælpemidler i undervisningen har været et prestigeprojekt for politikerne.

Ifølge Jeppe Bundsgaard, der er lektor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet, har fokus ikke været på, hvordan lærerne skulle bruge teknologien konstruktivt i undervisningen. I stedet er de offentligt indkøbte iPads mange steder bare blevet rullet ind over skolerne, mener han.

»Det er ikke teknologien i sig selv, som gør det. Det handler om at skabe en progressiv undervisning, hvor lærerne vejleder mere end de formidler. Det er svært, men der kan teknologi hjælpe. Man kan ikke sige, at lærerne skal undervise med teknologier. De skal først og fremmest undervise godt og så inddrage teknologier. Det har mange steder lidt været målet, at de bare skulle bruge teknologien,« siger Jeppe Bundsgaard til DR Nyheder.

Han får opbakning af Morten Misfeldt, som er lektor ved Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet, der dog også mener, at man ikke skal overfortolke tallene. De digitale hjælpemidler i undervisningen er nemlig stadig så nye, at underpræstationerne kan tilskrives, at lærerne stadig skal lære at undervise ud fra en iPad.

Da det er første gang, at iPads optræder i Pisa-undersøgelsen, påpeger eksperterne også, at det kan være svært at sige noget konkluderende om tendenserne ved brugen af iPads i undervisningen endnu.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>