Nykredit dropper måske langvarigt it-projekt

Den danske realkreditkoncern Nykredit har angiveligt så¨store vanskeligheder med at tilpasse et it-system, at de nu efter tre års tilpasning og udvikling, er tæt på helt at droppe systemet, hævder kilder tæt på sagen ifølge Berlingske.

Berlingskes anonyme kilder fortæller, at systemet indtil videre har kostet realkreditinstituttet et større trecifret millionbeløb, og at det koster en halv million om dagen at holde projektet i live.

Det er it-systemet Finacle, der er specialdesignet til at styre det meste af en bank-organisation, som Nykredit har brugt tre år på at tilpasse sin egen forretning.

Nykredit har endnu ikke meldt noget officielt ud, men ifølge Berlingskes kilder er beslutningen allerede taget internt. Ligeledes skulle realkreditinstituttet have hyret konsulentfirmaet McKinsey samt revisionshuset Deloitte til at gennemgå projektet og vurdere, om det bør lukkes.

Nykredit har ikke ønsket at udtale sig til Berlingske om de konkrete detaljer i forhold til it-systemet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>