Nu kommer Yotaphone: Android-telefon med ekstra e-ink-skærm

Der er masser af konkurrence på markedet for Android-telefoner, men sjældent banebrydende nye ideer. Derfor har den russiske Yotaphone vakt opsigt ved at have en ekstra skærm på bagsiden, der bruger e-ink-teknologi, kendt fra for eksempel Amazons e-bogs-læsere.

Version2 skrev om telefonen og interviewede firmaets danske kommercielle direktør, Lau Geckler, for et år siden, og nu er telefonen klar til at komme til salg. Det fortalte Yotaphones direktør, Vlad Martynov, onsdag morgen på et pressemøde.

I løbet af december rammer telefonen fem store lande, herunder Tyskland og selvfølgelig Rusland, mens antallet af markeder, hvor man kan købe telefonen, stiger til 20 inden udgangen af marts måned, herunder Danmark. Det bliver dog over nettet via en international netbutik.

Læs også: Dansker bag dobbeltskærms-Android: Derfor får vi succes

Den vejledende pris bliver 499 euro, altså 3.750 kroner, plus moms, og for de penge får man som nævnt to skærme samt specifikationer i middelklassen, sammenlignet med andre producenter.

Processoren rummer to Krait-kerner på 1,7 gigahertz, og der er to gigabyte RAM og 32 gigabyte indbygget lagerplads. Den ’normale’ skærm på forsiden er på 4,3 tommer og på 720 x 1280 pixels. På bagsiden sidder en lige så stor e-ink-skærm på 360 x 640 pixels, som kan vise tekst og billeder i gråtoner, men som til gengæld ikke bruger batteri, når den er tændt. Dermed kan man altid have klokken, næste kalenderaftale, et bykort eller noget helt tredje på skærmen.

E-ink-skærmen er ikke trykfølsom, men et felt under skærmen giver mulighed for forskellige fingerkommandoer.

Batteriet er på 1.800 milliamperetimer, hvilket den ekstra e-ink-skærm burde kunne hjælpe til at få til at række et stykke vej. Til sammenligning har en Samsung Galaxy 4 – med større skærm og kraftigere processor – et batteri på 2.600 mAh, og Samsung Galaxy 4 Mini, som har 4,3-tommer skærm ligesom Yotaphone, har 1.900 mAh til rådighed.

Tykkelsen er én centimeter, lidt mere end den typiske telefon på grund af den ekstra skærm, og vægten er landet på 146 gram. En iPhone 5S er til sammenligning 7,6 millimeter tyk og vejer 112 gram.

Firmaet bag Yotaphone, Yota Devices fra Moskva, er en del af teleudbyderen Yota og fik succes med at producere dongles til mobilt bredbånd. Det banede vej for telefonprojektet, der har været tre år undervejs. Yota Devices er en lilleput sammenlignet med Samsung, Apple og de andre kendte producenter, men det har netop været en fordel, fortalte Lau Geckler til Version2.

I store virksomheder når den slags nyskabelser sjældent igennem den lange, bureaukratiske godkendelsesproces, vurderede han, baseret på sine tidligere job i blandt andet HP’s printerdivision.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>