Rygte: Nokia arbejder på billig Android-telefon

Ifølge en række kilder hos Nokia er en ny telefon-serie på vej fra den snart Microsoft-ejede telefonproducent – som kører på Android. Det skriver The Verge.

Planen er ikke at kaste sig ud i Android-konkurrence mod Samsung, Sony og de andre. Nokias Android-telefon, som går under navnet Normandy lige nu, bliver en helt billig telefon, der skal være et alternativ til Nokias Asha-serie, som kører styresystemet S40, forlyder det.

Desuden bliver Android-platformen tilpasset af Nokia, på samme måde som Amazon bruger en skræddersyet version af Android i Kindle-serien. Dermed kan Nokia styre, hvordan telefonen kan bruges, men samtidig få adgang til en enorm mængde Android-applikationer.

Ifølge kilderne hos Nokia kører udviklingen på ’fuld damp’, så det vil være muligt at lancere telefonen i 2014. Men spørgsmålet er, om Microsoft synes, det er en god idé, når købet af Nokias mobiltelefondivision er gennemført. Det ville være ret usædvanligt, hvis Microsoft fortsatte med en billig Android-model i konkurrence med firmaets egen Windows Phone.

Nokia har traditionelt haft en høj markedsandel i lande, hvor folk generelt ikke har mange penge, og blandt Windows-telefonerne er det også den billige 520-model, der har været den største succes. Men Nokias position er truet af især kinesiske producenter, som sender billige Android-modeller på markedet. Planerne er ikke officielt bekræftet af Nokia.


Sådan skulle den nye Normandy-model se ud. Foto: @evleaks
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>