Gadget-kalenderen #8: Glem 3D-printeren – her er 1D-printeren

Er du typen, der sidder til mødet og retter en papirklips ud og får vilde idéer til, hvad den skrøbelige metaltråd kan forvandles til, når den nu er sluppet fri af sin masseproducerede form, der kun er skabt til kedeligt papirarbejde?

Så er en 1D-printer måske noget for dig. Ja, 3D-printere løber måske med al opmærksomheden i disse dage, men hvorfor ikke printe i én dimension ved at bukke og bøje metaltråd?

Det er netop, hvad DIWire kan. Den fungerer efter samme principper som store maskiner til bukning af metalrør og -tråde, men i en størrelse som kan stå på skrivebordet.

DIWire gør det muligt at fremstille prototyper, små dekorative kunstværker eller en bro til modeljernbanen, så længe det kan samles af bukkede metaltråde. Den kan også bruges til at printe et bur til niecens kanin eller Onkel Arnes undulat.

Man skal blot have en vektormodel i SVG-format af den form, man vil have bukket sin metaltråd i. Modellen importeres i softwaren til DIWire, hvorefter printeren blot skal have en metaltråd, som den kan bukke og bøje ved hjælp af små ruller.

DIWire printer dog kun i én dimension, så hvis man vil fremstille noget, der er mere rummeligt end en papirklips, så skal man i gang med loddekolben eller købe et sæt små plastik-samleklips.

DIWire har samlet over 164.000 dollars ind på Kickstarter, men der er stadig et par pladser på pakken til folk fra EU-lande. Man må dog nøjes med et 2D-print under juletræet, da selve hardwaren ikke når at komme før til jul-i, 2014.

Hvis du har et tip til en spøjs julegave, som ikke står forrest i stormagasinernes vinduer så send os til tip her.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

#3: PS4

#4: ‘Banantastaturet’ Makey Makey

#5: Lightpack

#6: Kom ind i cockpittet på din radiostyrede racerbil

#7: Sovebrillen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>