Så er der skrevet under: Telenor outsourcer 87 mand til KMD

Som Version2 kunne berette tidligere i december, har KMD og Telenor været i fuld gang med at få en stor outsourcingaftale på plads. Og nu er der sat kruseduller på kontrakten, så de to parter kan melde officielt ud og bekræfte aftalen.

Læs også: Telenor forhandler med KMD om storstilet it-outsourcing

KMD overtager dermed drift og udvikling af alle Telenors over 100 forretningsapplikationer. Outsourcingen sker ifølge Telenor, fordi teleselskabet skal igennem en større omlægning på it-området. Ved at overlade det meste af it-opgaven til KMD, bliver der overskud til at planlægge ændringerne, lyder rationalet i en pressemeddelelse om aftalen.

87 it-folk fra Telenor bliver overtaget af KMD fra 1. januar, hvoraf de 66 af dem vil blive flyttet til KMD’s afdeling i Aalborg.

Der er ikke sat pris på aftalen, men Version2 erfarer, at der er tale om et trecifret millionbeløb.

Telenor og KMD indgår partnerskab om it-platform
Telenor og it-virksomheden KMD har indgået et partnerskab om, at KMD overtager udviklingen og vedligeholdelsen af Telenors nuværende portefølje af it-systemer. I forbindelse med aftalen overgår 87 it-konsulenter fra Telenor til KMD pr. 1. januar 2014.

Telenor og it-virksomheden KMD har valgt at indgå et partnerskab om, at KMD fra 1. januar 2014 overtager udviklingen og vedligeholdelsen af de over 100 nuværende forretningsapplikationer i Telenor. Som en del af aftalen overgår 87 Telenor it-konsulenter til KMD.
 
- Vi står de næste par år foran en større it-omlægning, hvor vi radikalt forandrer den måde, vi driver forretning på i Danmark. Telenor ønsker at sætte nye standarder i telesektoren, og vi investerer derfor markant i en række nye it-systemer, som skal øge vores effektivitet og kundernes tilfredshed, siger Cristobal Alonso, som er Telenors direktør for Transformation & IT.
 
Louise Haurum, som er afdelingschef for Development & Operations i Telenor, uddyber:
 
- Der er tale om en omfattende og længerevarende omlægning, hvor vi samtidig har behov for at løfte den daglige operation på it-siden. Vi har derfor valgt at indgå i et partnerskab med KMD om at varetage de nuværende forretningsapplikationer. Hermed kan vi fokusere på vores it-omlægning og samtidig være sikre på, at hele vores eksisterende it-portefølje er i trygge hænder.
 
Hos KMD ser man frem til det nye samarbejde:
 
- I KMD er vi eksperter i at udvikle og vedligeholde software, og derfor er det selvfølgelig interessant at få en så stor opgave ind i huset. Vi ser aftalen som en anerkendelse af vores kompetencer inden for applikationsvedligehold. Vi løser i dag en betydelig mængde opgaver for vores offentlige kunder, men vi har også en voksende tilstedeværelse i det private erhvervsliv, hvilket aftalen med Telenor markerer, siger direktør i KMD, Søren Henriksen.
 
It-konsulenterne fra Telenor arbejder i dag i Telenors afdelinger i Aalborg og København. Aftalen betyder, at 66 medarbejdere får arbejdsplads hos KMD i Aalborg, og 21 medarbejdere får arbejdsplads hos KMD i Ballerup.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>