Sådan gik det i 2013 – tippede du 13 rigtige?

Med 1.237 indsendte besvarelser satte deltagelsen i sidste års quiz akkurat rekord – det var nemlig én mere end året før. Tilsyneladende var spørgsmålene også tilpas svære, for ikke en eneste af tipperne fik 13 rigtige på kuponen. Syv fik en 12’er, og blandt dem har vi udtrukket tre vindere af tre flasker god rødvin: Stefan Ravn van Overeem, Brian Dam Pedersen og Finn Årup Nielsen.

Se her, om du svarede rigtigt i sidste års quiz. Tallet i parantes angiver, hvor stor en del af tipperne, der svarede rigtigt:

1) Bliver der opsat mindst 50 MW nye solceller i Danmark fra 1. januar til 1. december 2013? (I 2012 blev der opsat ca. 200 MW.)

JA. Pr. 11. november var der installeret 533 MW solceller i Danmark. (65,4 pct.)

2) Giver Grønlands selvstyre inden 1. december 2013 grønt lys for udvinding af uran?

JA. 24. oktober besluttede det grønlandske parlament Inatsisartut at ophæve 30 års kutyme for nultolerance over for uran og andre radioaktive mineraler i forbindelse med udvinding af råstoffer fra undergrunden. (55,2 pct.)

3) Vil DSB inden 1. december 2013 offentligt erklære, at man opgiver IC4 som det gamle, men populære IC3-togs afløser i intercitytrafikken mellem landsdelene og i stedet indsætter IC4 som regionaltog?

NEJ. I august blev der for første gang i to år indsat sammenkoblede IC4-tog mellem Aarhus og København, men på nuværende tidspunkt er kun 14 af 82 togsæt klar til drift. (47,0 pct.)

4) Skriver Femern A/S inden 1. december 2013 kontrakt med sænketunnelens anlægsentreprenør?

NEJ. De ni prækvalificerede entreprenørkonsortier skriver i øjeblikket på deres bud på de store tunnelkontrakter. I buddene beskriver konsortierne, hvilke tekniske løsninger og metoder de vil anvende. Men først i 2015 venter Femern A/S at afslutte budprocessen med at skrive kontrakt med vinderkonsortierne. (62,7 pct.)

5) Modtager Peter Higgs Nobelprisen i fysik i 2013?

JA. Peter Higgs modtog årets Nobelpris i fysik sammen med François Englert. (33,9 pct.)

6) Erklærer Nasa inden 1. december 2013, at de har fundet sikre tegn på, at der har været liv på Mars?

NEJ. Der er endnu ikke fundet sikre tegn på, at der har været liv på Mars. (63,1 pct.)

7) Vil ing.dk-blogger og højttalerbygger Ole Witthøft nå sit mål om at præsentere en prototype på højttaleren Q113 på hifi-messen High End i München i maj 2013?

NEJ. En brand hos System Audios tyske importør spændte ben for muligheden for at deltage i messen, og Ole Witthøft satser nu på at præsentere højttaleren på High End i München 2014. (70.3 pct.)

8) Finder det franske olieselskab Total skifergas i Nordjylland inden 1. december 2013?

NEJ. Prøveboringen blev udsat, efter at byrådet i Frederikshavn krævede en fuld VVM-undersøgelse. (24,3 pct.)

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>