Samsung taber patentsag til Apple

En domstol i Seoul har vurderet, at Apple ikke krænket Samsungs patentrettigheder. Det skriver Wall Street Journal.

Samsungs mål med retssagen var at få stoppet salget af iPhone 4s og 5 i Sydkorea. Begrundelsen var, at de to apple-modeller bruger en meddelelses-teknologi, som Samsung mener at have patent på.

Men den sydkoreanske domstol var altså ikke enig og vurderede, at patenterne er ugyldige, da de er meget lette efterligne med allerede eksisterende teknologier.

»Vi er skuffede over rettens beslutning, og vi vil fortsætte med at tage de forholdsregler, der er nødvendige for at beskytte vores intellektuelle ejendom,« lyder det i en pressemeddelelse fra Samsung.

De to elektronikgiganter, der kæmper om betydelige andele af smartphone-markedet, er flittigt i slagsmål i retssale over hele verden.

Tidligere på ugen tabte Apple en tysk retssag om stemmestyring til Samsung, ligesom en amerikansk domstol i november måned pålagde Samsung at betale Apple en erstatning på 2,5 milliarder kroner. Det kom oven i et nederlag fra en tidligere retssag, og sammenlagt skylder Samsung nu Apple 5,7 milliarder kroner fra amerikanske retssager.

Ifølge analysevirksomheden Garner sidder Samsung på 32,1 procent af markedet for smartphones mens Apple har 12,1 procent.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>