Typo3 lancerer nyt CMS: Neos skal være nemt

Det har været undervejs i syv år – og nu er det udkommet i version 1.0. Dermed er der fremover to Typo3-platforme at vælge imellem: Det klassiske Typo3 CMS og det nye Typo3 Neos. Det skriver Typo3 Danmark i en pressemeddelelse.

Typo3 Neos er et nyt CMS bygget op fra bunden af, og det skal fremover køre parallelt med det Typo3-CMS, der allerede er i brug mange steder. Platformen er udviklet i Typo3′s eget PHP-framework Flow.

Målet med Neos har været at gøre det nemt at bruge for dem, som skal stå for indholdet, men som måske ikke er så teknisk kyndige. I Neos kan man derfor bare klikke på en tekst eller en overskrift i front-end og ændre den, uden at skulle skifte til en mere kompliceret back-end-brugergrænseflade.

Begge CMS’er er open source og gratis at bruge. Du kan downloade Typo3 Neos, og læse mere om CMS’et på dets hjemmeside.

En af Danmarks største open source successer lancerer nyt produkt

Tirsdag d. 10. december lanceres TYPO3’s nye, revolutionerende brugervenlige CMS kaldet TYPO3 Neos.

”Vi har taget al vores erfaring fra 15 års enterprise content management i organisationer over hele verden – og gentænkt det fuldstændig,” siger danske Rasmus Skjoldan, som er UX lead på det internationale udviklingsteam.

Der er tale om et helt nyt content management system udviklet fra bunden gennem de seneste 7 år. Grundprincippet i designet af Neos er, at det skal være ekstremt brugervenligt for webredaktører – og at det i vid udstrækning skal integrere godt med andre systemer.

Herhjemme bruger mange store organisationer det eksisterende CMS fra TYPO3 – og Neos kommer da heller ikke til at erstatte den eksisterende version lige med det samme. De to systemer vil eksistere parallelt i nogle år.

I Danmark består kundelisten af Topdanmark, Nationalmuseet, DMI, Chr. Hansen, Dansk Flygtningehjælp, Bolius, Roskilde Festival, Aarhus Universitet, Fødevareministeriet, Venstre, Statens Museum for Kunst og mange mange flere.

Det nye CMS, TYPO3 Neos, er allerede i brug i en del organisationer rundt omkring i verden – og den fortsatte udvikling sikres blandt andet via en følgegruppe. Herhjemme er der markante medlemmer i følgegruppen som blandt andre DMI, Fødevareministeriet og Scandinavian Design Group.

Internationalt har Neos fået store ord med på vejen af flere prominente navne. Content strategist Karen McGrane, der bl.a. har hjulpet Fast Company, New York Times og Citibank har fulgt Neos gennem alpha og beta-perioden og udtaler, at TYPO3 er den eneste CMS-leverandør “with a real focus on what the author experience should be.” Også den anerkendte CMS-ekspert, Deane Barker fra Gadgetopia.com mener, at TYPO3-teamet bag Neos ”is doing the entire industry a favour”.

Neos kan allerede nu downloades i beta på neos.typo3.org – og fra tirsdag d. 10. december altså også i version 1.0.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>