Se listen: Her er de største brugere af Statens It

Statens It er som bekendt en central it-spiller på det statslige område og står for store dele af blandt andet it-driften hos flertallet af landets ministerie-områder.

Nu har Statens It for første gang lavet en såkaldt forbrugsopgørelse.

Statens It er i år overgået fra en såkaldt bevillingsfinansiering til en afregning af kunderne efter deres forbrug af services fra Statens It.

Som en introduktion til overgangen til denne afregningsform har Statens It i 2012 løbende opgjort kundernes forbrug i en form for skyggemodel til bevillingsstrukturen, oplyser Statens IT.

Således lavede Statens It i begyndelsen af 2013 opgørelsen over, hvad de enkelte kunder skulle have betalt i 2012, såfremt den aktivitetsbaserede afregningsmodel havde været indført.

Sagt med andre ord: Denne opgørelse er ikke udsendte regninger til kunder, men hvad de skulle have betalt, hvis man var overgået til betaling, som det altså er sket i 2013.

Højeste og laveste forbrug
Således viser 2012-opgørelsen, som Computerworld har fået aktindsigt i, at opdelingen af it-ydelser er opdelt indenfor en stribe felter.

Det være sig it-servicedesk, fagapplikationsdrift, driftsinfrastruktur, netværk, telefoni, print og it-rådgivning.

Du kan tjekke alle underposterne og hovedposterne for hver kunde ved at downloade dette ark.

Her fremgår det videre, at Finansministeriet ville være blevet afregnet for 35,8 millioner kroner i 2012.

Erhvervs- og vækstministeriet brugte for 35,3 millioner kroner, Klima-, Energi og Bygningsministeriet 13 millioner kroner, Forskning, Innovation og Videregående uddannelser 17,3 millioner kroner, Integrationsministeriet 19,2 millioner kroner og Kulturministeriet 15,8 millioner kroner.

Hos Miljøministeriet finder man det næsthøjeste beløb på 78,9 millioner kroner, mens Beskæftigelsesministeriet beløb er 81,5 millioner kroner og dermed det højeste.

I den lave ende ligger Økonomi- og Indenrigsministeriet med 0,5 millioner kroner, Social- og Integrationsministeriet 3,2 millioner kroner, Ministeriet for by, bolig og landdistrikter 3,2 millioner kroner og til sidst “andre kunder”, som er blevet faktueret for 1,2 millioner kroner.

Tilsammen ville alle kunderne være blevet faktuereret i 2012 for 136,7 millioner kroner, hvis afregningen efter forbrug havde været implementeret i 2012.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>