Slår alt andet: Denne teknologi gør din mobil til den vigtigste device















ComputerViews: Vi lever i en tid, hvor alting bevæger sig mod mobil.

Pc-salget faldet med stor fart og står ifølge analysehuset Gartner til kun at komme til at udgøre 13 procent af det samlede device-salg i år – endda medregnet salget af bærbare.

Du kan læse mere om det faldende pc-salg her: Pc-salget i Europa styrtdykker: Kendt mærke får gevaldige tæsk

Med andre ord: Vi bliver mere og mere afhængige af vores små mobile devices – smartphones, phablet-telefoner og tablet-computere – til håndteringen af de daglige opgaver.

Grundene til denne overgang fra en pc-domineret til en verden domineret af små mobile devices er mange, men handler dybest set om begejstring:

At vi for tiden er begejstrede for tablet, phablet og smartphones, mens pc’erne er blevet kedelige, funktionelle, dagligdags apparater, som bare skal køre – lidt ligesom kaffemaskinen eller opvaskemaskinen.

Når to og to giver syv
Udviklingen får alvor vinger, hvis vi medregner mulighederne for cloud computing, der på mange måder er selve drivakslen under den mobile revolution.

I sig selv sprutter den typiske mobile små-device ikke ligefrem af hestekræfter. I forhold til pc’erne halter de eksempelvis langt bagefter på vitale områder som hukommelse, storage-kapacitet og processor-kraft.

Og her kommer cloud’en ind i billedet som det tryllestøv, der kan trylle de mobile små-devices om til funktionsdygtige og anvendelige computere, hvor storage og data-behandling i meget stort omfang håndteres uden for den mobile device, der bare bliver en slags styreenhed med sin begrænsede kapacitet.

En af de vigtigste teknologi-trends
Tendensen er så klar, at den såkaldte ‘Mobile Cloud’ ser ud til at blive en af de vigtigste teknologi-trends i 2014.

Analysehuset IDC kategoriserer endda den sammensmeltede symbiose af mobile enheder og cloud som en selvstændig platform, som IDC kalder for ’3rd Platform.’

Her ser IDC meget stort udviklings- og forretningspotentiale i mulighederne for eksempelvis løbende at synkronisere data mellem mange enheder og tilgå forretnings-applikationer når som helst og (næsten) fra hvor som helst.

Hertil kommer mulighederne for at skalere vildt og uhæmmet op og ned, hvis behovet opstår.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>