Soldrevne shelters fra Ikea godkendt til syriske flygtninge

Efter seks måneders betænkningstid har de libanesiske myndigheder endelig sagt ja til, at et nyt Ikea-udviklet “luksus”-shelter kan anvendes i Libanon til beboelse for de mange syriske flygtninge i landet.

Bekymringen for de libanesiske myndigheder er ifølge Time.com netop gået på, at de isolerede og solcelle-energiforsynede pavilloner er for behaglige og holdbare og derfor vil opmuntre flygtningene til at forblive i landet. Men nu har myndighederne altså givet tilladelse til, at det nye telt-koncept kan bruges alligevel.

De nye letvægtspavilloner er udviklet af Ikea sammen med FNs flygtninge-kommissariat. Hver pavillon er på knap 18 kvadratmeter, kan samles på fire timer og huse op til fem personer.

Skelettet er en let, fleksibel stålramme med vægge af skum-paneler med isolering, der lader lys sive ind om dagen og beskytter mod indkig om aftenen. Samtidig reflekterer panelerne sollyset, så der ikke bliver for varmt inde i pavillonen om dagen.

En særlig solafskærmning med indbyggede letvægts solcellepaneler sørger for skygge om sommeren og varme om vinteren – og strøm, når det er nødvendigt.

Den transportable pavillon vejer 100 kg og koster 40.000 kroner, men forventes at kunne blive bragt ned på 5.500 kroner eller mindre ved masseprodukion.

Selv om der nu er givet grønt lys til de nye telt-typer fra myndighedernes side, vil det ifølge Time.com godt kunne tage yderligere seks måneder, før der kan være opstillet tilstrækkelig mange Ikea-telte til de mere end én mio. syriske flygtninge, der nu lever i Libanon.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>