Test: Kedeligt kludder i Samsungs klokkeværk



Udvalgte funktioner:

Processor: 800 MHz

Skærm: 1,63 tommer

Opløsning: 320 gange 320 pixel

Lagerplads: Fire gigabte

Kamera: 1,9 megapixel

Dimensioner: 36,8 x 56,6 x 11,1 millimeter

Vægt: 73.8 gram

Samsung-Galaxy-Gear-06.jpg

Samsung-Galaxy-Gear-08.jpg

Samsung-Galaxy-Gear-09.jpg

Samsung-Galaxy-Gear-07.jpg

Samsung-Galaxy-Gear-05.jpg

Anmeldelse: Samsung Galaxy Gear er sydkoreanernes bud på et smartwatch, der fungerer som din mobiltelefons lille hjælper.

Det har været ventet med spænding, da wearable gadgets spås til at blive det næste store it-hit.

Vi skal altså til at bære mere elektronik på os, og vi har allerede set eksempler som FitBit Flex, der registrerer bevægelser og søvn, samt Google Glass, som gør det muligt at få serveret relevante data lige i synet.

Galaxy Gear holder til på håndledet, og det er udstyret med en kvadratisk Super Amoled-skærm på 1,63 tommer med en opløsning på 320 gange 320 pixel.

Til trods for at skærmen fylder noget, ser det ikke fuldkommen tåbeligt ud. Det er let at finde almindelige ure, som er udstyret med større urskiver og virker mere bombastiske.

Samsung kunne måske være sluppet af sted med endnu større display.

Selve urremmen kan justeres, så den passer dit håndled.
Plastikremmen føles noget stiv i det, og selve uret er ikke voldsomt behageligt at have på i længere tid.

Det føles hårdt og bastant, og modsat et almindeligt ur er det en ergonomisk bommert.

Det er måske et spørgsmål om tilvænning, men i testperioden var det en befrielse med jævne mellemrum at slippe for uret, når det skulle lades op.

Til sammenligning havde jeg under testen gummifætteren FitBit Flex om mit andet håndled, og det generede på ingen måde eller virkede som et digitalt håndjern.

Virker kun med Samsung-modeller
Det er forholdsvis let at komme i gang med Galaxy Gear. Uret skal lades op, og det foregår ved at placere det i en holder, der klippes rundt om skærmen på uret.

Herefter kan det få et USB-kabel i bagdelen og modtage strøm. Det er i øvrigt en manøvre, som man kommer til at foretage ret ofte.

Galaxy Gear holder nemlig kun til cirka en dags brug, og derfor skal det lades op lige så ofte som din mobil.

Det er ærgerligt, at batterilevetiden ikke er længere, og under denne test oplevede jeg et par gange, at Gear gik kold og sad som et stykke dødt elektronik på min arm.

Som det ser ud lige nu, virker Galaxy Gear med flere af Samsungs topmodeller, eksempelvis Galaxy S3 og S4 samt Note 2 og Note 3. Men du kan ikke bruge uret med konkurrerende mobiler.

Forbindelsen foregår via Bluetooth 4.0, og når mobil og ur er parret første gang, har de ingen problemer med at samarbejde.

Selve brugergrænsefladen er simpel, og det er nemt at navigere rundt i menuerne. Bare skub fingeren hen over skærmen fra højre mod venstre. Eller skub fingeren op ad på displayet, og kameraet aktiveres.

Med den simple brugergrænseflade følger også forholdsvis minimalistiske funktioner.

Hvis du tror, at du kan det samme på uret som på din mobil, er du på vej mod en skuffelse på størrelse med at finde ud, at julemanden ikke eksisterer i virkeligheden.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>